Ferrari: "Eigen ontwerp prima"

Het Formule 1-team van Ferrari presenteerde vorige week als eerste de auto voor het seizoen 2011. In vergelijking met Renault of McLaren oogt de F150 van de Italianen conservatief. Toch maakt de technisch directeur Aldo Costa zich hier geen enkele zorgen over.

"De snelste auto is de auto die een goede balans heeft tussen aerodynamica, onderhuidse technologie en betrouwbaarheid. Als je een ontwerp hebt dat op één vlak radicaal of vernieuwend is, kan het best zijn dat je daar op een ander gebied weer de prijs voor betaalt," zei Costa tegen Autosport. Hij denkt dat met een goed gebalanceerd ontwerp het team het verder zal schoopen. "Dat is wat je nodig hebt als je een snelle auto wil bouwen die ook nog eens races kan winnen."

Voor het seizoen zal Ferrari het aerodynamisch pakket voor Bahrein nog verder gaan verbeteren. "Onderhuids zal er niet heel veel meer veranderen, maar qua aerodynamica blijven we de auto constant doorontwikkelen. We blijven dus hard werken om de auto beter te maken. We zoeken de grens op, maar het is voor ons belangrijker om op een manier te werken die effect sorteert, dan zomaar radicale dingen uit te proberen. Aan het eind van de dag zijn het namelijk de rondetijden die aantonen wie er gelijk heeft. We zullen dus nog wel zien wie het bij het juiste eind heeft."