Willem II vecht schorsing Lampi aan

De Nederlandse voetbalbond heeft nog geen strafmaat voor Veli Lampi bepaald, maar Willem II heeft bij monde van technisch directeur Henry van der Vegt laten weten tegen de straf in beroep te gaan. De verdediger kreeg gisteren, tijdens het duel tegen PSV (1-2), een directe rode kaart.

"Belachelijke kaarten", was de duidelijke taal van Van der Vegt, die met deze uitspraak niet alleen naar de rode prent van Lampi refereerde. Denis Halilovic maakte de 90 minuten ook niet vol, nadat hij in de tweede helft voor een licht vergrijp zijn tweede prent van de wedstrijd kreeg.

Halilovic zal het duel tegen FC Groningen door de automatische schorsing moeten missen. Voor Lampi ligt dit anders, aangezien de KNVB zich nu over de zaak gaat buigen. In de slotfase kreeg de Fin namelijk rood, nadat hij een overtreding op Balász Dzsudzsák begin. De verdediger stak zijn been uit toen de Hongaar hem wilde passeren, maar trok deze tijdens de actie weer terug.

Na de overtreding rolde Dzsudzsák een aantal maal om zijn als en gilde als een speenvarken. Dit heeft er mogelijk aan bijgedragen, dat arbiter Wiedemeijer Lampi met direct rood van het veld stuurde. De kans is dan ook groot dat het beroep van Willem II succesvol zal zijn.

Willem II verloor het duel in Eindhoven uiteindelijk met 2-1, omdat Genero Zeefuik in de laatste minuut van de blessuretijd de winnende goal op zijn slof had.