Rutter onthult details FIFA 12

EA Sports heeft in het laatste nummer van OPM UK wat details van FIFA 12 vrijgegeven. Ook werd aangegeven dat ze in dit nieuwe spel een "waslijst" met punten hebben die ze willen verbeteren. David Rutter, de Canadese EA producer, heeft beloofd dat de nieuwe versie een stuk beter zal zijn dan die van vorig jaar.

"Ik denk dat de Personality Plus feature in FIFA 11 een goede ontwikkeling was, maar de AI van het team ondersteunt de feature niet zo goed als zou moeten," aldus Rutter. "Een voorbeeld; een team ziet niet in dat wanneer Peter Crouch aanspeelbaar is, ze daar heel goed hoge ballen op kunnen spelen die hij dan kan koppen."

Ook liet Rutter weten dat er nog eens gekeken zal worden naar de stilstaande fases, oftewel de hoekschoppen, strafschoppen, vrije trappen en inworpen, en naar de laadschermen die op die momenten in beeld komen. Dit omdat de mogelijkheid tot een snelle actie daar vaak ontbreekt, wat frustrerend kan zijn.

Ten slotte onthulde Rutter dat in FIFA 12 ook aandacht gegeven zal worden aan de zogenaamde gevoelens van de fans. Zo zullen spelers die naar een rivaliserende club zijn overgestapt aangepakt worden.

"Als je met een speler naar zijn oude club gaat voor een duel ; dan begint het boegeroep te klinken, of zijn oud-teamgenoten spelen extra hard tegen hem. Op zo'n moment moet tot je doordringen dat FIFA niet alleen het spel achter het voetbal begrijpt, maar ook alle passie eromheen."

FIFA 12 zal waarschijnlijk aan het eind van dit jaar uitkomen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.