Trulli: "Lotus-soap motiveert team"

De soap rond de naam Lotus heeft volgens coureur Jarno Trulli Team Lotus enorm gemotiveerd om deze Formule 1-winter nog een stapje meer te zetten. De Italiaan kijkt dan ook enorm uit naar de testdagen die in het verschiet liggen.

Team Lotus rijdt in 2011 met de motoren van Renault en de versnellingsbakken van Red Bull Racing. Trulli weet zeker dat de renstal hiermee stappen kan zetten. "We hebben het pakket om tenminste in het middenveld mee te gaan doen en ons doel is om in iedere race mee te gaan doen om de punten. Ik weet dat het lastig gaat worden, maar we weten dat het pakket dit potentieel heeft," zei een ambitieuze Trulli.

"We hebben een gloednieuwe Renault-motor, we hebben een Red Bull-versnellingsbak en Mike (Gascoyne, technisch directeur) heeft hard gewerkt om een goed team neer te zetten en klaar te zijn voor dit seizoen. Niemand weet exact waar hij gaat staan, maar ik hoop en droom stiekem dat we het beter dan verwacht gaan doen. Ik heb er alle vertrouwen in."

De strijd om de naam Lotus heeft er volgens Trulli voor gezorgd dat zijn team nog harder is gaan werken. "Het heeft veel mensen gemotiveerd om harder te werken, van het management, zoals teambaas Tony Fernandes, tot de aandeelhouders en alle andere mensen van het team. Wat Tony heeft gedaan is uniek. Hij heeft de naam Lotus teruggebracht in de Formule 1 door samen met Mike van de grond af een nieuw team op te bouwen, wat de Lotus-mentaliteit is. Het zou makkelijker zijn om een team te kopen, maar dat deed Colin Chapman ook niet. Hij tekende en bouwde zijn eigen F1-auto's."

"Daarom is dit het echte Team Lotus en wat het uniek en verschillend maakt ten opzichte van het andere Lotus-team op de grid. We weten dat Group Lotus het team van Renault sponsort en dat dit een heel ander team is, dat moeten we duidelijk maken. Ze kunnen veel dingen roepen en naar de rechter stappen, maar het gaat er om dat de mensen snappen waar Team Lotus voor staat en waarom we het zo doen."