Rommedahl en Pantelic draaien warm in Griekenland

Dennis Rommedahl en Marko Pantelic beginnen op stoom te raken in Griekenland. Olympiakos is koploper en stevent af op de landstitel.

De ex-Ajacieden zijn niet elke week zeker van een plaats in de basis, maar vooral Rommedahl voelt zich steeds beter thuis. "Het voetbal in Griekenland is hectischer, er wordt minder getemporiseerd. Bij Ajax is het normaal dat je bij 3-0 de bal even rustig rondtikt, hier is het altijd: vol gas!", vertelt Rommedahl aan Voetbal International.

"We móéten kampioen worden. Vergeleken met Panathinaikos vind ik ons vooral in de breedte sterker", zegt Rommedahl, die met Marko Pantelic een oude bekende tegenkwam in Athene. "Marko wordt vaak gebruikt als nummer 9, voor zijn positie heeft Olympiakos ook Kevin Mirallas (clubtopscorer met negen goals, red.), die iets sneller en beweeglijker is. Marko fungeert eigenlijk het best als aanspeelpunt."

Pantelic: "Duels met Panathinaikos, AEK Athene en PAOK Saloniki zijn nóg meer beladen dan Ajax-Feyenoord. Olympiakos heeft een ervaren ploeg met veel WK-gangers. Helaas speel ik niet elke wedstrijd, maar ik blijf professioneel. Zodra de coach me nodig heeft, sta ik er en scoor ik."

"Door tien zomeraankopen was Olympiakos de eerste seizoenshelft nog wat zoekende en hebben we nog niet eens alles laten zien wat we kunnen. In 2011 moet al het potentieel volledig eruit komen. De titel opnieuw mislopen, zou voor iedereen een nachtmerrie zijn."