Popfotograaf Dirk Wolf wint Lex van Rossen award

Popfotograaf Dirk Wolf heeft de prestigieuze Lex van Rossen award gewonnen. De award is tijdens het Eurosonic Noorderslagfestival uitgereikt. 

De prijs is een Europese stimuleringsprijs voor de popfotografie. Dirk Wolf had enkele foto's uit een fotoreportage ingezonden van Triggerfinger welke hij tijdens de opname van het album van de band in Los Angeles heeft gemaakt.

De motivatie van de jury: "De beelden geven op voortreffelijke wijze de sfeer van de stad en de trip weer. De foto's zien er net zo zonnig en broeierig uit als Los Angeles zelf. Ze tonen de ultieme droom van elke band uit Nederland en België: voor opnames van je plaat naar het zonnige LA. Wolf zet de bandleden niet neer als stoere rockers, maar als mannen op vakantie, in de zon, genietend van het weer en de omgeving waarin ze zaten. Je zou bloed zweet en tranen verwachten bij zo'n reportage, maar dat zie je juist niet. In die zin zijn dit verrassende beelden. Als reportage werkt het ook prima: de band komt aan, hangt rond, en gaat weer weg. De cirkel is rond."

Eerder had Juicyhil al een interview met Dirk Wolf over zijn nominatie.

Triggerfinger door Dirk Wolf
Triggerfinger in de studio (Foto: Dirk Wolf)