[NFL] Jets nipt langs Colts

De New York Jets hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de playoffs in de NFL. Het team uit de Big Apple versloeg de Indianapolis Colts in Indy. Nick Folk was nadien de gevierde man. Hij scoorde de beslissende fieldgoal en stuurde de Jets naar de Divisional Round.

Het zag er in eerste instantie niet goed uit voor de Jets. Beide ploegen konden weinig produceren, en de defense regeerde in het eerste kwart. Indianapolis was de eerste ploeg die een gat wist te vinden. Pierre Garcon liep zich goed vrij in het midden van het veld en Peyton Manning wist hem te vinden. De vangbal was goed voor 57 yards en een touchdown voor de Colts. Hoewel de Jets aan het einde van de helft nog een goede kans kregen om te scoren, deed een fout van Mark Sanchez ze de das om. Sanchez was op zoek naar een receiver, maar schatte zijn worp verkeerd in, die werd gevangen door een verdediger van de Colts.

De tweede helft was een ander verhaal. New York opende goed en scoorde direct de gelijkmaker door een touchdown run van LaDainian Tomlinson. Diezelfde Tomlinson was even later weer goud waard voor de ploeg van Rex Ryan, toen hij de 14-10 op het bord zette, in het voordeel van zijn ploeg.

Indianpolis leunde echter op zijn kicker, veteraan Adam Vinatieri, om de ploeg weer in het zadel te helpen. Met twee fieldgoals, van welke de laatste met minder dan een minuut te spelen werd gescoord, kwam de thuisploeg op een 16-14 voorsprong. Sanchez bracht echter het beste in zichzelf naar boven en bracht zijn ploeg het veld over, in positie om de winnende fieldgoal te scoren. Nick Folk deed dat, en stuurde de Jets een ronde verder.

In de volgende ronde stuiten de Jets op de aartsrivalen uit Foxborough, de New England Patriots. De wedstrijd zal in de thuisbasis van de Patriots gespeeld worden, Gillette Stadium.