[PDC] Lewis wint finale van Anderson

Adrian Lewis heeft de PDC World Darts Championship voor het eerst in zijn loopbaan weten te winnen. In de finale wist de darter uit Stoke-on-Trent favoriet Gary Anderson met 7-5 te verslaan.

Lewis kwam uitstekend uit de startblokken en wist zelfs al in de derde leg van de partij een negendarter te gooien. De 25-jarige Lewis pakte snel een 3-1 voorsprong, maar vanaf dat moment kwam Anderson, die Raymond van Barneveld in de kwartfinales uitschakelde, beter in de wedstrijd. Hij vond zijn oude vorm terug, hij gooide een 130- en 136-finish, en kwam terug tot 3-3.

Toch herpakte de als vijfde geplaatste Lewis, die in de finale maar liefst twintig 180'ers noteerde, zich ijzersterk en wist uit te lopen naar een 6-3 voorsprong. Daardoor had Jackpot slechts één set nodig om het wereldkampioenschap binnen te slepen. Dit was te zien aan het spel van Lewis. Hij werd zenuwachtig en begon zijn dubbels te missen. Anderson profiteerde hiervan en kwam sterk terug tot 6-5. Op gelijke hoogte wist Anderson niet meer te komen, want met dubbel-11 wist Lewis de partij in de twaalfde set alsnog uit te gooien.

Beelden van de negendarter van Lewis zijn in dit bericht te vinden.