[BDO] Hankey uitgeschakeld, Adams naar kwartfinales

Voor Ted Hankey zit de BDO WK Darts er alweer op. The Count, ongeplaatst in Frimley Green, verloor in de eerste ronde van zijn landgenoot Scott Waites.

Waites, als zesde geplaatst tijdens het WK, had totaal geen kind aan Hankey. Hij overklaste zijn landgenoot totaal en won daardoor ook simpel met 3-0. In de volgende ronde treft hij zijn landgenoot Stephen Bunting. Hij wist op zijn beurt met 3-0 van Brian Woods te winnen.

De als derde geplaatste Dean Winstanley heeft ten koste van Martin Atkins de tweede ronde bereikt. Makkelijk ging het echter niet. Winstanley won nipt met 3-2. Hij mag het woensdag opnemen tegen Robbie Green. Green wist vandaag Andy Boulton simpel met 3-0 aan de kant te schuiven.

Vanavond worden er ook al partijen uit de tweede ronde afgewerkt. Martin Adams heeft vanavond als eerste darter de kwartfinales van het BDO WK bereikt. De titelverdediger, als eerste geplaatst dit jaar, wist oud-winnaar John Boy Walton te verslaan. Het Engelse onderonsje was spannend, maar Wolfie wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Hij won met 4-3.

Later vanavond komt onze landgenoot Willy van der Wiel nog in actie. Hij treft de Engelsman Ross Smith.