Cambodjanen vieren huwelijk 'magische' pythons

Honderden Cambodjaanse dorpelingen hebben maandag de huwelijksinzegening bijgewoond van een bijna 5 meter lange en 90 kilo zware vrouwtjespython en een slechts iets kleiner mannetje. De twee dieren zouden magische slangen zijn die voorspoed en vrede brengen.

De twee uur durende trouwplechtigheid vond plaats in het dorp Svay Rolum, 20 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Phnom Penh. Boeddhistische monniken zegenden het paar en dorpelingen strooiden bloemen uit over de reptielen, terwijl op de achtergrond plechtige muziek klonk.

"We trouwden deze pythons om gezondheid en voorspoed voor ons dorp te vragen", zei Neth Vy (41), de eigenaar van vrouwtjespython Chamrouen. "Ons was verteld (door waarzeggers, red.) dat de twee pythons man en vrouw zijn en samen moeten leven en als we ze niet zouden huwen we het ongeluk op ons af zouden roepen."

Neth Vy vond zijn python zestien jaar geleden. Sindsdien vormt de slang onderdeel van het huishouden en zijn de omstandigheden waarin het gezin leeft verbeterd en is hun geen ongeluk overkomen. De mannetjespython Kroung Pich werd twaalf dagen geleden gevangen door Hin Mao, een 44-jarige kinderloze vrouw die het reptiel als haar zoon beschouwt.


Cambodjanen vieren huwelijk 'magische' pythons (Foto: Novum)