[PDC] Anderson dendert door naar kwartfinales

Gary Anderson, Terry Jenkins en Adrian Lewis hebben vanmiddag, tijdens de middagsessie, allen de kwartfinales van het PDC World Darts Championship weten te bereiken. Vanavond worden er nog drie wedstrijden afgewerkt, met daarin onze landgenoten Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld.

Gary Anderson heeft opnieuw weten te imponeren. In de achtste finales moest Andy Smith toezien hoe zijn opponent opnieuw een hoog gemiddelde halen. Met een gemiddelde van meer dan 108 en tien 180'ers wist Anderson zijn opponent Smith met 4-0 te verslaan. Smith speelde een sterke partij, maar Anderson wist constant de triples te raken en daar was Smith niet tegen opgewassen. In de kwartfinale komt Anderson uit tegen Raymond van Barneveld of Colin Osborne.

Terry Jenkins heeft ten koste van Mark Walsh de kwartfinales bereikt. Het verschil tussen beide darters was niet heel groot, maar Jenkins wist wel met duidelijke cijfers te winnen; 4-0. Waar Walsh goed meekon, faalde hij tegen Jenkins op de dubbels. Zijn opponent wist deze telkens iets beter te vinden en zodoende won Jenkins de partij ruim. In de kwartfinales wacht voor Jenkins een ontmoeting met Wes Newton of Mensur Suljovic.

Adrian Lewis nam het op tegen Robert Thornton. Na sterke winstpartijen tegen Tony Eccles en Mark Dudbrigde, moest ook Thornton er duidelijk aan geloven; 4-1. Jackpot, die tot een gemiddelde van ruim boven de 100 kwam, wist pakte snel een ruime voorsprong op Thornton en gaf deze niet meer uit handen. Daardoor haalde Lewis voor de vierde maal de kwartfinales van het PDC WK. Daarin wacht Simon Whitlock of Vincent van der Voort.