Newey: "RB7 niet zomaar topauto"

Red Bull Racing behaalde dit jaar met de RB6 beide kampioenschappen in de Formule 1. De ontwerper van de bolide, Adrian Newey, beseft dat de verwachtingen voor de opvolger, de RB7, hooggespannen zijn, maar benadrukt dat het lastig is om weer een topauto neer te zetten.

Newey wil dan ook nog geen verwachtingen voor 2011 uitspreken. "Simpelweg omdat dat nu nog onmogelijk is. De waarheid is namelijk dat – en dat is het mooie van autosport – zaken zeer snel kunnen veranderen. Als anderen deze winter beter werk verrichten, liggen we op achterstand," zei hij tegen Autosport.

"Het enige voordeel dat we hebben, is dat we vol vertrouwen aan onze nieuwe auto kunnen werken. De enige winst kan het begrijpen van processen zijn, zoals het succesvol ontwikkelen van een nieuwe auto," ging Newey verder. "Een verschil ten opzichte van vorig seizoen is dat het reglement geen grote veranderingen kent. Het is dus vooral een kwestie van voortborduren en doorontwikkelen. We weten niet of de grote teams daar beter in zijn dan wij, dat moeten we ondervinden."