Overvaller overleed door val op achterhoofd

De 20-jarige overvaller die dinsdagavond om het leven kwam na een overval in Moerkapelle is vermoedelijk overleden door een val op zijn achterhoofd. Uit sectie donderdag door het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat de Delftenaar is overleden aan verwondingen die beter passen bij een val op het achterhoofd dan bij een harde klap met een voorwerp tegen het hoofd.

Dat meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdagavond. Met de sectieresultaten is nog geen einde gekomen aan het onderzoek, benadrukt het OM. "Het is nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken over wat precies in de supermarkt is voorgevallen."

Bij de overval drongen twee Delftenaren van 19 en 20 jaar dinsdagochtend een supermarkt aan de Dorpsstraat in Moerkapelle binnen. Ze bedreigden vier aanwezigen en dwongen hen een kluis te openen. Daarbij werd twee keer met een vuurwapen geschoten. Nadat geld uit de kluis aan de overvallers was gegeven, kwam het tot een gevecht.

Volgens De Telegraaf duwde een 62-jarige winkelier de 20-jarige overvaller van zich af, waardoor deze van de trap viel en zijn nek brak. De 19-jarige overvaller is aangehouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid.

De familie van de overvaller is op de hoogte gebracht van de uitkomsten van de sectie. Ook de eigenaar van de supermarkt die de man dinsdagavond overviel heeft de uitkomsten te horen gekregen.