Webber: "Blessure was niet hinderlijk"

Mark Webber heeft nogmaals benadrukt dat het breukje in zijn schouder dat hij met het mountainbiken opliep hem niet gehinderd heeft bij het racen. Daarom heeft de Australiër zijn team Red Bull Racing niet ingelicht over de blessure.

"Ik was er zeker van dat ik in de auto geen last zou hebben van de blessure. Daarom heb ik er niemand over verteld. Dat was niet nodig. Als ik hinder zou ondervinden, had ik het team uiteraard wel op de hoogte gebracht. Maar dat was niet het geval," zei Webber op zijn officiële site over het ongeval. De Australiër onthulde de blessure vorige week in zijn boek Up Front.

Dat hij pijnstillers op zondag in Japan nam was uit voorzorg. "Het was voor het eerst dat ik meer dan vijftig ronden moest rijden. Bovendien hadden we diezelfde ochtend de uitgestelde kwalificatiesessie. Dus ik volgde het beste medische advies voor die dag."

Hij snapt dan ook niet dat er zoveel ophef was over de blessure. "Er zal wel weinig nieuws te melden zijn. De enige reden dat ik het in het boek heb opgenomen, is omdat ik de Australische lezers een goed beeld wilde geven van een sport die voor hen moeilijk te volgen is. Na elke race heb ik laten optekenen wat er met me gebeurde, en de blessure is daar onderdeel van," zei de coureur die zegt inmiddels hersteld van de blessure te zijn.