Jol: ''Een hele vervelende domper''

Ajax hield gisteravond slechts een punt over aan de thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen. De 1-1 remise leidde tot grote teleurstelling bij trainer Martin Jol.

"Een hele vervelende domper", noemde Jol het 1-1 gelijkspel tegen N.E.C. op de clubwebsite. "Zij maakten ons het voetbal in de beginfase onmogelijk door vier man voorin te houden. Na de rust hebben we dat opgelost en hadden wij, op twee kansen voor N.E.C. na, de controle."

Jol vond zijn team voorbereidend niet goed genoeg. ''Met name Mido hebben we niet goed in stelling kunnen brengen. Maar je ziet wel: Als hij een voorzet krijgt, dan zit hij erbij'', aldus de Hagenaar, doelend op Mido's rake kopbal die Ajax op 1-0 zette.

Het was de eerste keer dat de Egyptenaar in de basis startte sinds zijn terugkeer naar Amsterdam. Ook jongeling Aris Özbiliz debuteerde in de basis, nadat hij vorige week tegen VVV-Venlo zijn entree had gemaakt als invaller. Dit bracht Miralem Sulejmani op de rechtsbuitenpositie, terwijl Mounir El Hamdaoui in de rug van Mido opereerde. ''Het was onwennig, maar dat is logisch'', analyseerde Jol zijn experiment.

Bij de tegenstander zag de trainer van Ajax  type spelers lopen waar het bij de Amsterdammers aan ontbreekt. ''Voorin hebben zij met jongens als Lasse Schøne en John Goossens spelers die kunnen switchen en die posities vrij kunnen invullen. Wij hebben dat nog niet.'' Opmerkelijk aan deze woorden is het feit dat John Goossens Ajax enkele jaren geleden mocht verlaten.

Aan zijn antwoord op de vraag of Jol naar de winterstop snakt, was te horen dat Jol baalt van het feit dat hij geen versterkingen mag halen. ''Nou nee, want ook dan krijg ik geen paar miljoen om uit te geven'', aldus de coach.