Drogba wil meer doelpunten zien bij Chelsea

Chelsea is uit vorm. De ploeg van manager Carlo Ancelotti heeft de koppositie verspeeld en moet hopen op betere tijden. Aanvaller Didier Drogba weet dat het tijd is voor het hele team om te verbeteren om uiteindelijk weer mee te doen om de landstitel.

Afgelopen weekend werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Newcastle United en werd de eerste plaats ingeruild voor de tweede. Chelsea pakte uit de laatste vijf wedstrijden slechts vier punten.

Nadat Manchester United met 7-1 won van Blackburn Rovers gaf Drogba aan dat Chelsea dodelijker moet zijn in het strafschopgebied. "Dat is normaal, dat is voetbal", zegt de Ivoriaan tegenover BBC Sport. "We hebben deze periode vorig seizoen ook gehad en het is aan ons om er verandering in te brengen. We moeten weer goals gaan maken en er geen tegen krijgen."

De gelijkmaker van Salomon Kalou tegen Newcastle was het tweede doelpunt van Chelsea in zes wedstrijden. "Nogmaals, we creëren veel kansen. Maar het probleem is dat we vroeg een doelpunt tegen krijgen en achter de feiten aanlopen."