Alderweireld: "Moet mezelf wegcijferen voor een ander"

Toby Alderweireld was vorig seizoen een basisspeler bij Ajax. Met de komst van André Ooijer is zijn rol veranderd.

De 36-jarige Ooijer krijgt van trainer Martin Jol vaak de voorkeur boven de Belg. Alderweireld stond in negen van de vijftien competitieduels in de basis. De centrale verdediger krijgt door een schorsing van Ooijer weer speelminuten. Alderweireld moet zich schikken in zijn nieuwe rol. "Je moet het accepteren en jezelf wegcijferen voor een ander."

“Natuurlijk ben je er niet blij om en vind je zelf dat je moet spelen, maar als iemand anders speelt, moet ik diegene gewoon steunen", zei Alderweireld tegen AT5. De Belgische mandekker verwijst daarmee indirect naar Ooijer. Jol liet eerder weten dat hij niet tevreden was over de vorm van Alderweireld aan het begin van dit seizoen.

"Tegen FC Groningen, FC Twente, AC Milan en Auxerre was hij niet alert genoeg. Toby moet scherper worden om in de basis te blijven", aldus de trainer van Ajax eerder. Alderweireld speelde de laatste twee duels negentig minuten mee bij Ajax. De Amsterdammers hielden PSV op 0-0 en werden door Real Madrid te kijk gezet (0-4).