Van der Vaart adviseert Bale bij Spurs te blijven

Rafael van der Vaart adviseert zijn ploeggenoot Gareth Bale om de stap naar de absolute top nog even uit te stellen. "Dit is pas het eerste seizoen dat hij in de basis staat", zegt de middenvelder van Tottenham Hotspur. "Voor hem is het gewoon het beste om nog een tijdje hier te blijven."

De 21-jarige Bale maakt een spectaculaire ontwikkeling door en staat naar verluidt op het verlanglijstje van FC Barcelona en Internazionale. "Voordat ik naar de Spurs kwam, kende ik hem niet zo goed", geeft Van der Vaart toe. "Hij is een echte krachtpatser en heel snel. Het is ongelooflijk wat hij momenteel doet."

Middenvelder Bale was dit seizoen in veertien wedstrijden al goed voor vijf treffers. Daarnaast maakte hij indruk in de Champions League-wedstrijden tegen Inter, FC Twente en Werder Bremen.

Van der Vaart zelf is in Londen ook aan een prima seizoen bezig, al kampt hij momenteel met een enkelblessure. De wedstrijd tegen Werder Bremen moest hij daarom woensdag al laten schieten, de ontmoeting van zondag met Liverpool komt mogelijk ook te vroeg. Vrijdag trainde de middenvelder niet mee. Trainer Harry Redknapp schat de kans dat Van der Vaart zondag in actie komt op 50 procent.


Van der Vaart adviseert Bale bij Spurs te blijven (Foto: Novum)