A. Schleck: "Ben favoriet voor de Tour"

Andy Schleck ziet zichzelf als grote favoriet voor de eindzege van de Tour de France van 2011. Dit zei de Luxemburgse renner tegenover Cyclingnews. De renner startte samen met zijn broer een nieuwe ploeg, waarmee hij direct een ProTeam-licentie kreeg.

"Ik denk dat ik volgend jaar aan de Tour begin als favoriet. Dat geeft me het vertrouwen om mijn doel, het winnen van de Tour, te bereiken," aldus de tweevoudig nummer twee van de Tour. "Sinds het begin ben ik elk jaar met stappen vooruit gegaan. Als ik dat dit jaar weer kan doen ben ik volgend jaar favoriet."

"Het jaar ervoor lag ik ongeveer 2.50 minuut achter en dit jaar deed ik mee om de winst. Het was een enorme strijd tot het einde en ik ben er altijd in blijven geloven. In 2009 reed ik de tijdrit met het idee dat er niets te winnen viel maar dat was dit jaar spannender. Het was een hele andere Tour voor mij."

Verder keek Schleck ook op de rest van het seizoen tevreden terug. "Het ging over het algemeen best goed. Ik heb de doelen gehaald die ik wilde behalen. Natuurlijk wilde ik de Tour winnen, maar ik ben erg trots op mijn twee etappezeges en mijn tweede plaats."