Vakbond dreigt met nieuwe poststaking

De post wordt ook volgende week donderdag en vrijdag niet bezorgd als TNT Post niet met een afdoende reactie komt. Dat heeft voorzitter Edith Snoey van Abvakabo FNV gezegd op de landelijke actiedag in Den Haag.

In de hofstad demonstreren dinsdagmiddag zo'n achtduizend postmedewerkers tegen de reorganisatieplannen van TNT Post. In het hele land wordt geen post bezorgd, met uitzondering van rouwkaarten, medische post en pakketten. De staking duurt tot dinsdag 23.00 uur. Of het volgende week echt tot een nieuwe staking komt, is nog niet zeker. Abvakabo heeft nog niet met de andere bonden overlegd, zegt een woordvoerder.

TNT is van plan elfduizend werknemers te ontslaan, van wie er 3100 gedwongen de laan uit moeten. Abvakabo FNV vindt die aantallen te hoog en het tempo van de reorganisatie niet reëel. De postbodes gaan dinsdag langs het ministerie van Economische Zaken en het hoofdkantoor van TNT Post Productie.

Bestuursvoorzitter Peter Bakker van TNT zei zondag dat de actie weinig zin heeft. "Die staking, hoezeer ik hem ook begrijp, hij gaat niet helpen."