Mateschitz: "Geen titel via teamorders"

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz wil niets weten van teamorders. De Oostenrijker ziet zelfs liever Formule 1-coureurs Mark Webber en Sebastian Vettel in Abu Dhabi het kampioenschap aan Fernando Alonso verliezen dan dat de titel via een teamorder binnengehaald moet worden.

"Het is nooit een optie geweest om ons te bemoeien met de coureurs. De hele wereld veroordeelde Ferrari toen ze teamorders uitdeelden in Hockenheim, maar ze noemen ons tegelijk idioten als wij dat niet doen. Zo lang onze beide coureurs nog meedoen voor het kampioenschap is het iets waar we niet eens aan denken. Het is niet gezegd dat Alonso altijd maar het geluk blijft hebben. Abu Dhabi zal ontzettend veel spanningen met zich meebrengen," zei Mateschitz.

"Zondagavond weten we of we succesvol zijn geweest. Een tweede plaats onder de huidige omstandigheden is misschien wel beter dan een overwinning op grond van teamorders," zei de Oostenrijker die sportiviteit hoog in het vaandel heeft staan. Een feestje kan hij wel al vieren, want Red Bull Racing werd afgelopen zondag in Brazilië al constructeurskampioen in de Formule 1.