Uitslagen België speelronde 14

Afgelopen weekeinde werd de veertiende speelronde afgewerkt in de Belgische Jupiler Pro League. Eén van de wedstrijden was de klassieker tussen RSC Anderlecht en Club Brugge. Een verslag van deze wedstrijd is hier na te lezen. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken.

Standard Luik vergist zich in Eupen

Eupen heeft een prima resultaat geboekt door op bezoek bij Standard Luik met de volle buit aan de haal te gaan. De promovendus won met 1-3 en klimt daardoor langzamerhand uit de gevarenzone.

Oud-FC Utrechter Kevin Vandenbergh was in het eerste half uur tweemaal trefzeker voor de bezoekers. Na een klein kwartier opende de aanvaller de score en tien minuten later bracht hij de marge op twee.

Pas na ruim een uur spelen deed Standard wat terug. Cyriac was de doelpuntenmaker en bracht daarmee de thuisploeg terug in de wedstrijd. Toch werd de marge weer groter, aangezien Jadid voor Eupen een strafschop benutte. Door de uitslag zakte Standard naar de vijfde plaats in de ranglijst.

AA Gent op jacht naar koppositie

AA Gent boekte afgelopen week prima resultaten. Eerst werd Sporting Portugal in het kader van de Europa League met 3-1 verslagen en afgelopen weekend mocht de ploeg op bezoek bij Cercle Brugge. Ook in deze wedstrijd pakte de ploeg, die Feyenoord uitschakelde in de Europa League, de volle buit. Tim Smolders was de gevierde man. Hij benutte een kwartier voor tijd een strafschop.

Door de overwinning zag Gent het verschil met Racing Genk slinken tot twee punten. Genk wist namelijk op bezoek bij Westerlo niet de volle drie punten mee naar huis te nemen. De koploper kwam in Westerlo zelfs achter. Dekelver zette de thuisploeg kort voor rust op voorsprong. Twee minuten na rust trok Barda echter de stand weer gelijk. Tien minuten na rust moest Westerlo met tien man verder, nadat Corstjens de rode kaart kreeg. Genk kon van de man-meer-situatie niet profiteren en de wedstrijd eindigde in 1-1.