Uitslagen Italië speelronde 10

Dit weekend en vandaag is in Italië de tiende speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na tien speelronden.

Internazionale - Brescia

Internazionale heeft één punt overgehouden aan de confrontatie met Brescia. Een discutabele penalty moest daarvoor zorgen. Inter kampte met een hoop blessures. Zo kwamen Sulley Muntari, Dejan Stankovic, MacDonald Mariga, Thiago Motta, David Suazo, Esteban Cambiasso en Julio Cesar niet in actie. En de problemen verergerden alleen maar tijdens de wedstrijd, want Maicon en Walter Samuel vielen beiden ook geblesseerd uit. Voor Samuel zou het wel eens een nare blessure kunnen zijn: zijn been boog in een hele rare hoek.

Brescia speelde op de counter en deed dit succesvol. Hoewel Inter de beste kansen had, was het Andrea Caracciolo die de 1-0 maakte. Sneijder werd verrassend gewisseld bij rust. Vooraf werd al gespeculeerd over een blessure bij de middenvelder. Dit bleek juist te zijn.

In de tweede helft vond Inter de weg naar voren een stuk moeilijker. De penalty waar Eto’o uiteindelijk de gelijkmaker uit scoorde, was een zeer discutabele. Het lijkt erop dat Berardi en Eto’o beide voor de bal gingen, maar uitgleden. De scheids wees resoluut naar de stip, maar deze beslissing is zeer twijfelachtig. Eto’o schoot koel binnen. In de slotfase belaagde Inter de verdediging van Brescia wel, maar tevergeefs.

Fiorentina - Chievo

Lange tijd leek het duel op een gelijkspel uit te draaien, maar in de laatste tien minuten wisten de viola toe te slaan. Dankzij Alessio Cerci kwam Fiorentina op voorsprong te staan die tot het einde van de wedstrijd werd vastgehouden. De ploeg van Sinisa Mihajlovic lijkt gestaag bezig te zijn aan een opmars.

De viola begonnen uiterst zwak aan het seizoen en bereikten al erg snel de onderste regionen van de Serie A. De ploeg uit Florence staat nog steeds niet op een positie die de doelstellingen van de club voorschrijven, maar tekenen van herstel worden langzaam zichtbaar.