Toivonen: "Het verschil was erg klein"

PSV leed zaterdag een zeldzame 0-1 thuisnederlaag tegen FC Twente en veel PSV'ers waren zo ziek van de nederlaag dat ze de gebruikelijke gang langs de pers achterwege lieten. Ola Toivonen kwam wel even langs. Ook hij wilde niet te lang stilstaan bij de nederlaag.

Hoewel Twente door de overwinning de eerste plaats op de ranglijst overnam van PSV acht de Zweedse aanvaller de titelkansen van PSV niet verminderd. "Het is pas eind oktober, bijna november. Dus er is nog niets beslist. Het blijft dit seizoen denk ik tot het einde toe spannend. Ik verwacht eerder dat de wedstrijd in Enschede (2 april 2011 red.) beslissend kan zijn", zei Toivonen tegen de verzamelde media.

Voor PSV kwam door de nederlaag een einde aan een reeks van 27 thuiswedstrijden zonder nederlaag. Daarnaast verloren de Eindhovenaren hun ongeslagen status van dit seizoen en moest PSV ook de koppositie aan de regerend kampioen laten.

Het verschil tussen Twente en PSV is nu één punt en ook in Eindhoven was het verschil volgens Toivonen te verwaarlozen. "Ik denk niet dat het verschil erg groot was, eerder erg klein", aldus Toivonen. "Zij hadden twee kansen en maakten er één. Wij hadden ook een paar kansen, geen honderd procent kansen, maar scoorden niet. Dat was het verschil. Wij hadden daarentegen weer meer balbezit."