Maradona viert zijn 50e verjaardag

Diego Armando Maradona is vandaag 50 jaar geworden. Een bijzondere prestatie voor het flamboyante Argentijnse voetbalicoon. Zes jaar geleden leek het er namelijk even op dat de voetbalwereld een icoon zou verliezen. Maradona kreeg in 2004 een hartinfarct. Hij had een enorm overgewicht en meerdere andere fysieke aandoeningen. Maradona verbleef vervolgens in een kliniek in Buenos Aires.

Duizenden supporters baden destrijden aan de deur van het ziekenhuis. Hun gebeden werden verhoord en Maradona wist te herstellen. Hij keerde zelfs terug als bondscoach van de nationale ploeg. Onder zijn leiding wisten de Argentijnen zich te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika, waar El Diego weer als vanouds voor hilarische taferelen zorgde.

Op de training verscheen de voormalige bondscoach met een sigaar in zijn mond. Ook tijdens de wedstrijden liet Maradona nadrukkelijk weten dat hij aanwezig was. Sportief gezien kwamen de Argentijnen niet ver. In de kwartfinale werden de Zuid-Amerikanen genadeloos afgestraft door Duitsland. Maradona werd ontslagen en momenteel zit hij zonder baan.

Meer lezen over de jarige Maradona? Klik dan hier