Preud'homme: "PSV moet, Twente wil"

Evenals zijn collega-trainer Fred Rutten voelt ook FC Twente-coach Michel Preud'homme aan dat het onderlinge duel tussen PSV en zijn ploeg een topduel is.

"Een Europese wedstrijd, een duel op Champions League-niveau. Het is geen toeval dat PSV koploper is. PSV heeft een heel goede ploeg met veel kwaliteit in elke linie. De druk ligt bij PSV. Zij moeten, wij willen", liet de trainer van Twente optekenen op het perspraatje voorafgaand aan de confrontatie.

De Tukkers hebben de nodige personele problemen. "Helaas kunnen we tegen PSV niet beschikken over al onze troeven, maar we hebben vaker met anders spelers op bepaalde posities gespeeld. Op sommige momenten heb je lang voor de tijd al het elftal in je hoofd, terwijl op andere momenten je de keuze later moet maken. Dit keer zal ik zaterdagochtend vroeg de laatste keuze maken wie er speelt", beseft Preud'homme.

"Wij blijven een ploeg die wil voetballen als het de bal heeft. We hebben een paar kwetsuren, maar we beginnen de wedstrijd niet met een andere opvatting", benadrukt de Belgische oefenmeester tot slot.