Geen akkoord Afellay met Atlético Madrid

Het gerucht dat Ibrahim Afellay een akkoord zou hebben bereikt met Atlético Madrid over een transfer, is onzin. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. Spaanse media berichtten woensdagochtend dat Atlético een miljoen euro zou betalen om de 24-jarige international aan het van het seizoen in te lijven. "Het klopt niet. We hebben nog geen enkel akkoord bereikt met welke club dan ook. Dus ook niet met Atlético Madrid."

Sinds zijn indrukwekkende optreden op 12 oktober in het shirt van Oranje tegen Zweden is de interesse voor Afellay flink aangewakkerd. Diverse topclubs uit alle windstreken van Europa zouden de aanvoerder van PSV op hun verlanglijstje hebben staan. "Sommige namen kloppen, andere niet", zegt Jansen.

"Ik laat me er niet over uit of Atletico een van de gegadigden is. Dat zou niet correct zijn", zegt Jansen op de website van zijn management Sport Promotion. "We zijn er druk mee bezig. Dat is de huidige stand van zaken. Maar besluiten zijn nog niet genomen."

Afellay maakte vorige week bekend zijn aflopende contract niet te verlengen. Hij speelde zondag tegen Feyenoord zijn 150e competitiewedstrijd in het shirt van PSV. Hij scoorde daarin 34 keer.


Ibrahim Afellay (Foto: Novum)