Mozilla keert 3K uit aan 12-jarige bughunter

De twaalfjarige Amerikaanse bughunter Alex Miller heeft van Mozilla een beloning van 3000 dollar gekregen. De jongen ontdekte in de Firefox-browser een potentieel gevaarlijke fout in het geheugenbeheer en bracht Mozilla op de hoogte van de bug.

Miller kwam naar eigen zeggen de buffer overflow in Firefox op het spoor nadat hij tien dagen lang anderhalf uur per dag in de broncode van de browser aan het spitten was. De twaalfjarige maakte bij Mozilla melding van zijn bevindingen. Nadat de bug werd onderkend als zijnde gevaarlijk, kreeg Miller als bughunter een bedrag van 3000 dollar uitgekeerd. Een eerdere bug die Miller ontdekte en opstuurde naar Mozilla kwam niet in aanmerking voor de beloning, waardoor de jongen besloot om zijn speurtocht te intensiveren, zo meldt San Jose Mercury News.

Mozilla, dat onlangs de beloning voor het ontdekken van ernstige beveiligingslekken ophoogde naar 3000 dollar, zegt blij te zijn met de melding van de jonge bughunter. De organisatie stelt dat Mozilla voor het verbeteren van de beveiliging van zijn browser grotendeels afhankelijk is van vrijwilligers. De beloning van 3000 dollar is ook van toepassing op andere titels van Mozilla, zoals Sunbird en Thunderbird.