Zaak Wilders moet over

De zoveelste ontwikkeling in de rechtszaak tegen PVV-voorman Geert Wilders deed zich vandaag voor. Eerder in het proces heeft Moszkowicz al een wrakingsverzoek tegen de rechters ingediend. Deze werd verworpen door de wrakingskamer. Vanmorgen heeft de advocaat een nieuwe wraking ingediend, dit keer werd het verzoek wel gehonoreerd.

Schaiken, één van de rechters die het OM opdroegen om Wilders alsnog te vervolgen, heeft in mei een etentje gehad met Hans Jansen. Dit was een paar dagen voordat Jansen door het hof gehoord zou worden. Het resultaat van die zitting was dat Wilders alsnog vervolgd moest worden. De verdediging wilde Jansen hierover horen. De rechtbank weigerde dit echter, waarop Moszkowicz het wrakingsverzoek indiende.

In een reactie laat de wrakingskamer weten dat het 'onbegrijpelijk' is dat de rechtbank niet direct toestemming gaf om Jansen te verhoren.

De rechters worden nu vervangen door nieuwe rechters. Hoogst waarschijnlijk zal het proces hierdoor een flinke vertraging oplopen.