Brawn: "Auto is te conservatief"

Volgens teambaas Ross Brawn opereert Mercedes Grand Prix dit seizoen te conservatief. De Brit is er van overtuigd dat het de enige manier was omdat het binnenhalen van beide titels vorig jaar veel van het team gevergd had. Daarom is kortgeleden besloten de ontwikkeling van de 2010-bolide te staken en alles te zetten op volgend seizoen.

"Begin 2009 moesten we werknemers ontslaan en dit had zijn invloed op vele gebieden. Toen het moment kwam dat de 2010-auto ontworpen moest worden was de ontwerpafdeling niet goed georganiseerd. Er kwam een weinig ambitieuze auto uit, zelfs veel te conservatief," zei Brawn tegen La Gazetta dello Sport. "We konden niet anders, omdat onze middelen niet toereikend waren. Voor 2011 hebben we een groep jonge engineers die zich willen bewijzen, dus we zijn weer ambitieus."

De Brit is er van overtuigd dat het Mercedes in de toekomst niet weer gaat overkomen omdat andere teams ook hun budget terug moeten schroeven. "Met de restricties die we eind 2009 hadden konden we niet én mee blijven strijden om de titel én een competitieve auto voor dit jaar bouwen. Voor 2011 zal dit vanwege het terugdringen van de kosten de norm voor iedereen worden, al denk ik niet dat Ferrari en McLaren te veel compromissen hoeven te sluiten."