Command and Conquer nieuwe klus voor makers Dead Space

De makers van het horroractiespel Dead Space gaan aan de slag met Command & Conquer. Dat zegt Nick Earl, de baas van studio Visceral Games, in een interview met de website Gamasutra. Dat betekent dat Visceral een deel van de werkzaamheden van gamestudio Electronic Arts Los Angeles overneemt. Earl tempert het enthousiasme echter meteen. "Dat project is nog best ver weg. Visceral brengt begin volgend jaar Dead Space 2 op de markt. Daar gaat op dit moment alle aandacht naar uit." Begin dit jaar bracht het bedrijf al de actiegame Dante's Inferno uit, gebaseerd op de gedichten van Dante Alighieri over de hel.

De Command & Conquer-serie kampt met een identiteitscrisis. In het vierde deel werd het bekende bouwen van basissen verlaten. De strategiegame probeerde iets nieuws door de speler de keuze te geven aan te vallen, te verdedigen of juist ondersteunend te werk te gaan. Volgens de analysewebsite Metacritic is Command & Conquer 4: Tiberium Twilight een van de slechtst ontvangen games uit de serie ooit. Alleen het uitbreidingspakket Red Alert 3: Uprising scoorde net zo slecht.

De gamestudio werkt naast Dead Space 2 aan vier andere games. Niet alleen wordt de studio in verband gebracht met Command & Conquer, maar er zou ook gewerkt worden aan een game gebaseerd op de Londense seriemoordenaar Jack The Ripper.

Command and conquer 4
Command and conquer 4

Submitter:  Bron: Novum