Assassin's Creed producer werkt nu voor THQ

Patrice Désilets gaat met ingang van de komende zomer werken voor game-uitgever THQ. De invloedrijke ontwikkelaar gaat zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe games in de onlangs geopende gamestudio in Montreal. Désilets is bekend als leidinggevende bij de ontwikkeling van spellen als Prince of Persia: The Sands of Time en Assassin's Creed. Hij werkte meer dan tien jaar bij Ubisoft totdat hij deze zomer een sabbatical opnam.

De Franstalige Canadees is niet de eerste talentvolle ontwikkelaar die THQ recentelijk heeft aangetrokken. De Japanner Tomonobu Itagaki, bekend van Dead or Alive en Ninja Gaiden, werkt aan een actiespel genaamd Devil's Third. Deze game moet in 2012 uitkomen.

De Amerikaanse uitgever timmert de laatste jaren flink aan de weg. THQ heeft games als Red Faction: Armageddon en Warhammer 40K: Space Marine in ontwikkeling. Bovendien heeft het bedrijf zich de komende jaren verzekerd van de licenties voor tekenfilms van Nickelodeon en de vechtcompetities World Wrestling Entertainment (WWE) en Ultimate Fighting Championship (UFC).

Assassins Creed

Submitter:  Bron: Novum