PSV ontvangt miljoen euro van Valencia

PSV heeft eindelijk een miljoen euro ontvangen van Valencia. De Eindhovense ploeg had het geld tegoed vanwege de overgang van trainer Ronald Koeman naar de huidge koploper in de Primera División.

Bij de overgang van Koeman naar Valencia werd een clausule opgenomen dat mochten Los Ches binnen drie seizoenen, of Koeman er nu trainer was of niet, de Champions League bereiken PSV nog een miljoen euro extra zou ontvangen. Valencia wilde eerst niet aan de verplichting voldoen, maar volgens PSV-directeur Tiny Sanders zijn de Spanjaarden alsnog overstag gegaan. "We hebben vorige week een streng briefje gestuurd en het geld is direct overgemaakt."

Het is overigens niet het enige geld waar PSV nog op zit te wachten. Voor de transfer van de Braziliaan Robert naar Betis Sevilla moet nog 3,5 miljoen euro ontvangen worden. De FIFA kende de Eindhovenaren het bedrag toe, maar Betis is in hoger beroep gegaan bij het internationale sporttribunaal CAS. De uitspraak in deze zaak zal naar verwachting over zes weken volgen. "Ze wilden nog wat extra informatie van beide partijen. Die hadden wij binnen een dag verzameld. We wachten nu maar weer af."