[MLB] Yankees verslaan Twins in ALDS

De New York Yankees hebben zich als eerste geplaatst voor de American League Championship Series (ALCS). De Yankees waren in eigen huis met 6-1 duidelijk te sterk voor de Minnesota Twins.

Met een 2-0 voorsprong op zak, die opgebouwd was in Minnesota, gingen de Yankees in eigen huis op zoek naar de winst in de best-of-five serie. Phil Hughes, de jonge werper van de Yankees, nam het in de derde wedstrijd op tegen Brian Duensing van de Twins. Hughes wierp een uitstekende wedstrijd en hield de Twins zeven innings lang van het scorebord. De Yankees daarentegen sprokkelden punten door onder andere een homerun van Marcus Thames. Mariano Rivera gooide in de negende inning de deur op slot en stuurde de Twins weer naar huis.

Het is voor de Twins niet de eerste keer dat ze hun waterloo vinden in New York. De Yankees zijn in recente jaren een onneembare horde geworden voor de Twins, die de laatste negen wedstrijden in de playoffs tegen de Yankees verloren. In de ALCS nemen de mannen uit New York het op tegen de Rangers of de Rays, die vanavond hun vierde wedstrijd spelen. De Rangers leiden in die serie met 2-1.