Van Bommel baalt: "Wij hebben Nigel hard nodig"

Mark van Bommel betreurt de beslissing van bondscoach Bert van Marwijk om Nigel de Jong uit de selectie van Oranje te verwijderen. De Jong bezorgde zondag Newcastle United-speler Hatem Ben Arfa een dubbele beenbreuk met een forse sliding. Van Marwijk zette de middenvelder na het nieuwe incident uit de selectie.

"Dit is geen passende straf. Wij hebben Nigel hard nodig", zei Van Bommel tegen de NOS. "Het is doodzonde. Nigel is in bloedvorm en speelt de laatste tijd geweldig."

De aanvoerder van het Nederlands elftal twijfelt er niet aan dat de middenvelder van Manchester City in de toekomst terugkeert bij Oranje. "Nigel is en blijft één van ons. Wij vinden dit allemaal heel vervelend. Hij heeft twee ongelukkige momenten gehad en de pers duikt er meteen massaal bovenop."

"De bondscoach wil Nigel in bescherming nemen", vervolgt Van Bommel. "Het is gewoon erg ongelukkig. Nigel moet ook niets aan zijn spel veranderen. Hij moet alleen opletten."

De Jong kwam het laatste jaar diverse keren negatief in het nieuws met zware overtredingen. Zo deelde de 26-jarige middenvelder in de WK-finale een karatetrap uit op de borst van de Spanjaard Xabi Alonso. In het voorjaar brak hij tijdens een oefeninterland een been van de Amerikaan Stuart Holden.