Boonen: "Ik had een kans op het WK"

Tom Boonen was één van de afwezigen tijdens het WK wielrennen, dat vorig weekend in het Australische Geelong werd gehouden. Naar eigen zeggen zou de Belg een grote kans hebben gemaakt op de titel, die uiteindelijk naar de Noor Thor Hushovd ging.

"Je krijgt maar 2, 3 kansen in je leven om wereldkampioen te worden. Dit was misschien mijn tweede", liet Boonen weten. "Achteraf praten is altijd gemakkelijk, maar als ik in conditie ben, ben ik altijd mee met die laatste groep."

Boonen moest het WK wielrennen aan zich voorbij laten gaan, vanwege een operatie aan zijn knie. Kort voor aanvang van de wereldtitelstrijd maakte bij pas zijn rentree.

Daarnaast gaf Boonen toe niet veel van de wedstrijd gezien te hebben. "Ik heb enkel de laatste twee kilometer gezien. En dan nog van de heruitzending. Ik ben niet zo'n vroege vogel", liet hij weten. "Ik heb wel gezien hoe Thor Hushovd die sprint naar zijn hand zette. Ik ben blij voor hem. Hij is een verdiende wereldkampioen."

"Ik had op training al gezien dat hij er erg scherp uitzag. Ik geloof dat hij woensdag weer thuis is bij ons in Monaco. Hij zal zeker zijn portemonnee mogen bovenhalen na een van onze trainingen."