Uitslagen Engeland speelronde 7

Dit weekend is in Engeland de zevende speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook dit weekend weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na zes speelronden.

Dit weekend stond er in de Premier League een kraker op het programma, te weten het treffen tussen Chelsea en Arsenal. Het verslag van dit duel is reeds geplaatst en kan je hier nog eens teruglezen.

Liverpool blameert zich tegen Blackpool FC

Het gaat nog altijd niet goed met Liverpool. Afgelopen donderdag speelden The Reds, in het kader van de Europa League, nog doelpuntloos gelijk tegen FC Utrecht. Dit weekend was promovendus Blackpool FC te sterk voor de brigade van trainer Roh Hodgson. Na 90 minuten stond er 1-2 op het scorebord.

Liverpool keek na een half uur wedstrijd al tegen een achterstand aan. Glen Johnson haalde Luke Varney in het strafschopgebied neer, waarna de arbiter de bal op de stip legde. Charlie Adam faalde in het vervolg niet en bezorgde zijn ploeg de voorsprong. Op slag van rust verdubbelde Varney de score voor de bezoekers. Aan zijn doelpunt hing wel een buitenspellucht, maar het arbitrale trio wilde er niet aan.

In de tweede helft redde Sotirios Kyragiakos nog wel de eer voor Liverpool, maar daar bleef het ook bij. In het vervolg werd niet meer gescoord, waardoor The Reds naar de achttiende plaats in de Premier League afzakten.

Manchester United knoeit met punten

Manchester United is er afgelopen weekend niet in geslaagd om van Sunderland te winnen. De manschappen van trainer Sir Alex Ferguson kwamen namelijk niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en mochten hier blij mee zijn. De thuisploeg had namelijk het beste van het spel.

Boudewijn Zenden kreeg in de 35e minuut de beste kans. Hij haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit, maar zag zijn poging uiteindelijk op de paal uiteen spatten. In de tweede helft eiste Edwin van der Sar een hoofdrol voor zich op door een aantal keer goed te reageren op schoten van Sunderland.

Voor The Mancunians is het dit seizoen alweer de vierde remise. Na zeven speelronden staat de formatie op de derde plaats met dertien punten. Chelsea gaat nog altijd aan de leiding met twee punten meer.