Alonso: "Zege is zeer waardevol"

Fernando Alonso boekte gisteren in de Grand Prix van Singapore een naar eigen zeggen zeer waardevolle zege. De Spanjaard klom door zijn tweede winst op rij naar de tweede plaats in het wereldkampioenschap Formule 1 op slechts elf punten van kampioenschapsleider Mark Webber.

"Het was erg moeilijk. We wisten bij voorbaat echter al dat het niet eenvoudig zou worden," zei Alonso die de gehele race de Red Bull van Sebastian Vettel in zijn spiegels wist. "Deze overwinning betekent veel in de strijd om de titel. Alles is namelijk nog open en het blijft ontzettend spannend. Er zijn nog vier races waarin van alles kan gebeuren. Je kan jezelf zomaar in een goede positie brengen door een paar races op rij te winnen, maar aan de andere kant kan een uitvalbeurt desastreus zijn."

Alonso zei dat de concurrenten rekening met hem moeten houden. "Wij blijven in ieder geval onze uiterste best doen, en dan moeten we maar afwachten of dat genoeg is om in Abu Dhabi beslag te leggen op de titel. Het lijkt er op dat we op elke baan competitief kunnen zijn, dus we blijven vechten tot het einde. Ik zelf kan bovendien niet wachten om naar Japan te gaan, want ik voel me in topvorm en ben honderd procent gemotiveerd en toegewijd."