Politie geeft fietsendief een fiets

De politie is je beste vriend. In Taiwan zeker, waar een fietsendief een fiets heeft gekregen van de politie. De oude man was te arm om zelf een fiets te betalen.

De man uit Chiayiin in het hart van Taiwan stal de fiets bij een middelbare school bij zijn huis. Hiermee wilde hij de regelmatige tocht van tien kilometer van huis naar het ziekenhuis draaglijker maken voor zijn dochter. De oude fietsendief ligt geregeld in het ziekenhuis en zijn dochter bezoekt hem dan trouw. De enorme afstand legde ze altijd te voet af.

Zijn dochter vertelde hij dat hij een tweedehands fiets had gekocht. Toen de daadwerkelijke eigenaar echter zijn gestolen fiets herkende was het uit met de pret en werden vader en dochter opgepakt.

De politie hoorde het levensverhaal van de fietsendief met lede ogen aan. De man vertelde dat hij in een oude zeecontainer woont naast een kerkhof, zonder water en elektriciteit. Hierop besloot de politie de man niet te straffen. Integendeel, ze gingen met de pet rond om een fiets voor de dochter te kopen.