Giggs staat open voor baan als bondscoach

Ryan Giggs staat positief tegenover een mogelijke aanstelling als bondscoach van het nationale team van Wales. Het icoon van Manchester United denkt de baan wel te kunnen combineren met zijn carrière als speler.

Wales begon de EK-kwalificatiereeks afgelopen vrijdag met een nederlaag tegen Montenegro. Bondscoach John Toshack zou daardoor op het punt staan om zijn functie bij de nationale bond neer te leggen. Ryan Giggs (36) wordt genoemd als voornaamste opvolgers.

De routinier van Manchester United is nog niet van plan om zijn carrière als speler te beëindigen. Hij ziet het echter wel zitten om nog tijdens zijn actieve loopbaan bondscoach te worden. "Op dit moment is het moeilijk, want ik heb ook nog verplichtingen als speler", zegt Giggs in The Daily Telegraph.

"Ik houd de 'Sparky-optie' (bijnaam van Mark Hughes, red.) echter open. Hij was tegelijkertijd bondscoach van Wales en speler van Blackburn Rovers. Hij heeft dat ook nooit zo gepland", besluit Giggs. Wales speelt op 8 oktober pas de volgende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije.