NAC Breda legt Leonardo boete op

NAC Breda heeft de Braziliaanse aanvaller Leonardo een boete opgelegd. Dit naar aanleiding van de uitspraken die de speler deed over interim-trainer John Karelse. Technisch directeur Jeffrey van As wil met de boete aangeven dat spelers hun interne kritiek niet naar buiten moeten brengen. Dat meldt BN De Stem.

Leonardo kwam vorige week slecht in het nieuws nadat hij gewisseld werd tegen VVV-Venlo. Hij gunde Karelse geen blik en liep direct door naar de kleedkamer. Vervolgens gaf Karelse aan dat hij geen energie meer wil steken in Leonardo. De speler reageerde hierop door te zeggen nog nooit een trainer te hebben meegemaakt die geen energie wil steken in een speler.

Van As gaf aan dat hij de uitspraken van zowel Karelse als Leonardo niet professioneel vindt. De technisch directeur had maandag dan ook een gesprek met de twee hoofdpersonen. "Een trainer moet ook altijd energie blijven steken in het gedrag van een speler", aldus Van As.

Leonardo zou ook in de spelersgroep voor veel problemen zorgen. Voorafgaand aan de training van maandag sprak de groep bijna een half uur met elkaar op het trainingsveld. Nadat iedereen zijn zegje had gedaan vertrok Leonardo naar binnen. Hij had voorafgaand aan de training al wat oefeningen gedaan.