Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 36

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

Deze week was een rustig weekje voor de teams. Veel competities lagen afgelopen weekend stil wegens interlandverplichtingen.

In de Npower League 1 verloor Yeovil Town, met Stefan Stam in de basis, met 4-0 uit tegen Notts County.Yeovil staat in de stand na vijf duels 22e met vier punten uit vijf wedstrijden. Brentford, met Pim Balkestein in de basis, won thuis verrassend met 1-0 van koploper Sheffield Wednesday. Charlie MacDonald scorde in de 41e minuut de winnende goal.

In de Npower League 2 won Shrewsbury Town met 1-0 thuis van Rotherham. De enige treffer van het duel werd in de vijfde minuut gemaakt door Lionel Ainsworth. Benjamin van den Broek viel bij de thuisploeg in de 65e minuut in als invaller. Shrewsbury gaat aan de leiding in de stand met twaalf punten uit vijf duels, eentje meer dan de nummer twee Torquay United.

Melbourne Heart, de ploeg van Gerald Sibon, heeft dit weekend zijn eerste zege onder trainer John van 't Schip behaald. Het enige doelpunt van de wedstrijd tegen North Queensland Fury werd gemaakt door Nick Kalmar, die door voormalig N.E.C Nijmegen-speler Rutger Worm werd bediend. Dyron Daal werd bij bezoekers in de 80e minuut van het veld gehaald.

Adelaide United staat na vijf speelronden eerste. De ploeg van Sergio van Dijk won afgelopen weekend met 3-1 van Sydney FC. Onze landgenoot trof in dit duel twee keer doel. Stephan Keller was trefzeker voor de thuisploeg.