Transfer Huntelaar jaagt supporters op kosten

Schalke 04 heeft de entreeprijzen voor drie topwedstrijden met liefst vijftig procent verhoogd. De club uit Gelsenkirchen roerde zich flink op de transfermarkt en probeert nu een deel van die kosten via de verhoogde toegangsprijzen terug te verdienen. Staanplaatsen kosten 22 euro, een zitplaats zelfs vijftig.

De drastische prijsverhoging lokt opvallend genoeg vooral reacties uit bij de supporters van Borussia Dortmund. Ruim vierduizend fans van de grote rivaal hebben al laten weten de Kohlenpottderby op 19 september in de Veltins-Arena te boycotten. Dortmund-trainer Jürgen Klopp heeft daar alle begrip voor. "Ik vind het goed dat onze mensen niet naar de wedstrijd tegen Schalke gaan", zegt hij in Bild. "Ze hoeven de transfer van Klaas Jan Huntelaar niet te financieren."

De 'toptoeslag' houdt in dat clubs in Duitsland voor een aantal thuiswedstrijden per seizoen extra bedragen kunnen vragen. Financieel directeur van Schalke Peter Peeters begrijpt de kritiek dan ook niet. "We hebben de gebruikelijke normen van de Bundesliga-toptoeslag aangehouden. Dat gaat gewoon volgens het boekje. Dortmund deed dat de voorgaande jaren ook en daar hebben wij nooit over geklaagd."

Schalke hoopt met de flink versterkte selectie voor het eerst sinds het seizoen 1957/1958 de titel in de Bundesliga te pakken. Naast Huntelaar, hij kwam voor veertien miljoen euro over van AC Milan, kwamen ook Raul, Ciprian Deac, Nicolas Plestan en José Manuel Jurado Die Knappen versterken. Desondanks begon de ploeg van Felix Magath met verliespartijen tegen HSV en Hannover slecht aan de competitie.