Vrouw wil biljetten van 1 miljoen dollar wisselen

De politie van Abu Dhabi heeft dit weekend een 44-jarige man uit Ivoorkust in de boeien geslagen. Hij wist een vrouw ervan te overtuigen twee Amerikaanse dollarbiljetten voor hem te wisselen bij een bank. De bank weigerde de biljetten echter: de waarde die elk van de biljetten aangaf, bedroeg namelijk een miljoen dollar.

"De verdachte beweerde dat hij niet wist dat de biljetten waardeloos waren", liet politiewoordvoerder Hammad Ahmed al-Hamadi gisteren weten. De dader gaf een vrouw de bankbiljetten om deze te wisselen bij een bank in Dubai. Als dank zou zij dertig procent van de opbrengst krijgen.

Een foto in een lokale krant laat een bankbiljet van 1 miljoen dollar zien met twee totaal verschillende kanten. Terwijl de ene kant van het briefje voornamelijk zwart-wit is, is de andere juist groen. De zwart met witte kant laat een foto van de Amerikaanse president George Washington zien.

De politie heeft de praatjesverkoper uit Ivoorkust gearresteerd. Het is helaas niet bekend of de vrouw in kwestie ook is aangehouden.