Wenger: "Gelijkspel is goed resultaat bij Liverpool"

Arsène Wenger is tevreden over het gelijkspel van Arsenal tegen Liverpool. The Gunners kregen in de slotfase de gelijkmaker cadeau van Liverpool-doelman Pepe Reina. Wenger was tevreden over de werklust van zijn team.

"We hadden veel balbezit", analyseerde Wenger tegenover Sky Sports. "Liverpool was echter sterk en creëerde een aantal goede kansen. Zij verdienen complimenten. Maar wij bleven in een gelijkspel geloven. Het was goed om te zien dat we de strijd niet opgaven. Een punt is een goed resultaat op Anfield Road."

Wenger was zeer te spreken over aanwinst Laurent Koscielny, die tegen Liverpool zijn officiële debuut maakte voor Arsenal. De Franse verdediger werd in de blessuretijd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Maar Koscielny was vlak voor rust ook het slachtoffer van een grove charge van Joe Cole.

Cole werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Wenger had niet goed zicht op de situatie. "Ik zag dat Koschielny de bal had, maar niet hoe Cole de tackle inzette", aldus Wenger. "Koscielny speelde een uitstekende wedstrijd, hij heeft mij geïmponeerd", looft de trainer zijn nieuwe aanwinst.

Wenger, die deze week een nieuw contract ondertekende bij Arsenal, wilde niet ingaan op geruchten over de mogelijke komst van Shay Given naar Londen. De Ierse doelman van Manchester City zou net als Mark Schwarzer (Fulham) in beeld zijn om de problematische keeperspositie bij Arsenal in te vullen.