Brands: "Bouma ideale vervanger Salcido"

Carlos Salcido heeft nog altijd geen nieuwe werkgever gevonden. Hierdoor is de kans groot dat hij in elk geval tot de winterstop bij PSV zal spelen. Mocht de Mexicaan alsnog vertrekken, dan wordt Wilfred Bouma vrijwel zeker zijn opvolger.

"Er is nog steeds geen bod gedaan op Carlos, maar als hij vertrekt hebben we met Bouma al een ideale optie in huis", liet Marcel Brands, technisch directeur van de Eindhovenaren, in een reactie weten.

Bouma traint al een aantal weken op vrijwillige basis met de selectie mee. Daarnaast kwam hij tijdens een aantal oefenduels van de Eindhovense club in actie. Officiële wedstrijden zitten er voor de verdediger voorlopig nog niet in, aangezien hij geen contract met de ploeg uit de Lichtstad heeft.

Rond Salcido rommelt het al enige tijd. De Mexicaan kwam eerder deze week drie dagen te laat terug naar Eindhoven, wat hem een boete van 3.750 euro opleverde. Daarnaast ging de verdediger in gesprek met Fred Rutten en Brands. Hieruit bleek uiteindelijk dat de speler nog steeds open staat voor een vertrek.

Zolang er nog geen ploeg is, die Salcido wil overnemen, zal de Mexicaan zich vol overgave op zijn spel bij PSV storten.