Vacansoleil praat met Samuel Sanchez

De Nederlandse wielerploeg Vacansoleil heeft grote ambities voor de komende jaren. Dit jaar werd het niet uitgenodigd voor de grote rondes, en daarom praat men met enkele grote namen om deelname komende jaren wel zeker te stellen. Onder meer Samuel Sanchez, de nummer vier van de afgelopen Tour de France, staat op het verlanglijstje.

 "Ik wil er niet te veel over kwijt nog, maar er vinden verkennende gesprekken plaats." aldus teammanager Daan Luijckx. "Met het oog op het komende seizoen zijn wij nog op zoek naar iemand voor de grote rondes. Met het aantrekken van Stijn Devolder en het verlengen van het contract van Björn Leukemans, denken wij genoeg in huis te hebben voor de klassiekers. De volgende versterking is dus voor het rondewerk."

Samuel Sanchez heeft verschillende aanbiedingen gekregen, waaronder van zijn huidige ploeg Euskatel. Het is echter allerminst zeker dat Sanchez bij die ploeg blijft. De hoofdsponsor gaat het budget terugschroeven van vijf naar vier miljoen euro waardoor de ploeg mogelijk ook zijn pro-tour licentie verliest.

Vacansoleil is ondertussen druk bezig op de transfermarkt. Naast het aantrekken van Leukemans wordt het ook in verband gebracht met de Italianen Michele Scarponi en Damiano Cunego. "Afgelopen jaar zaten wij tussen de 4,5 en 5 miljoen euro. Dat stijgt nu naar 7,5 miljoen. Je kunt dus wel zeggen dat wij ambities hebben", besluit Luijckx.