Mallorca stuurt Platini open brief

Real Mallorca is al bij de UEFA in beroep gegaan tegen de Europese uitsluiting en de club heeft nu ook een open brief aan voorzitter Michel Platini gestuurd. De eilandclub legt zich niet neer bij de situatie.

Mallorca eindigde vorig seizoen op de vijfde plek en de club heeft daardoor recht op een ticket voor de Europa League. Vanwege financiële problemen heeft de UEFA echter besloten om niet Mallorca, maar Villarreal (nummer zeven) toe te laten tot het Europese toernooi.

"Onze club heeft problemen, maar wie heeft dat deze dagen niet?" staat te lezen in een open brief die is verstuurd aan UEFA-voorzitter Platini. "We geloven dat het gemakkelijker is voor de UEFA om middelmatige clubs uit te sluiten."

Momenteel is de schuld van Mallorca zo'n 85 miljoen euro. Ter vergelijking: over FC Barcelona werd gisteren gemeld dat die club een schuld heeft van liefst 440 miljoen euro. De vraag is nu of Platini gehoor geeft aan het verzoek van Mallorca om toch mee te mogen doen aan de groepsfase van de Europa League.