De Zeeuw: "De speelkalender zit veel te vol"

Demy de Zeeuw had na de WK-finale slechts een week vakantie. Met Ajax speelde hij al mee in een oefenwedstrijd tegen Chelsea en vanavond staat de belangrijke wedstrijd tegen PAOK Saloniki op het programma.

De Zeeuw gaf eerder al aan dat hij niet hetzelfde gevoel had tijdens een andere voorbereiding. "Ik zat anders in de auto op weg naar mijn eerste training dan normaal", zegt De Zeeuw in Voetbal International. "Als je een paar weken vrij bent geweest, kun je bijna niet wachten om het veld weer op te gaan. Nu had ik dat gevoel niet. De andere jongens die lang op het WK zijn geweest zullen hetzelfde hebben."

"Het is geen toeval dat op het WK veel grote sterren ondermaats gepresteerd hebben", vervolgt de Oranje-international. "De speelkalender zit veel te vol. Maar daar hebben we mee te maken. Onze wedstrijden tegen PAOK Saloniki zijn de belangrijkste van dit seizoen. Dus we gaan aan de bak."

De Zeeuw begon op het WK één keer in de basis. Aan die wedstrijd hield hij veel pijn in zijn gezicht over. Hij kreeg in de eerste helft een trap van de Uruguayaan Martin Caceres in het gelaat. "Mijn vakantie werd er ook nog door verziekt. Nadat we met Oranje in Amsterdam gehuldigd waren, ben ik meteen naar Ibiza gevlogen voor de bruiloft van John Heitinga. Maar ik voelde me hartstikke beroerd en ben na anderhalve dag weer naar huis gegaan."

Door de pijn heeft de middenvelder niet kunnen genieten van zijn vakantie. "Ik had overal in mijn mond infecties, waardoor ik koorts kreeg en steeds meer verzwakte. Ik kon helemaal niks meer. Niet echt lekker als je maar een week vakantie hebt."