'Ook Márquez vertrekt naar New York Red Bulls'

In navolging van Thierry Henry kan New York Red Bulls volgens diverse Spaanse media nog een speler van FC Barcelona verwelkomen. Het zou gaan om de Mexicaanse verdediger Rafael Márquez, die onlangs namens de nationale ploeg van zijn vaderland actief was op het WK in Zuid-Afrika.

Marca en El Mundo beweren dat het slechts een kwestie van tijd is, voordat Márquez en Barcelona het onderling eens zijn geworden over ontbinden van het contract van de Mexicaan. Vervolgens kan de 31-jarige verdediger probleemloos naar New York verkassen om daar zijn carrière voort te zetten.

Evenals Henry kende Màrquez het afgelopen seizoen geen gelukkige periode bij Barça. Henry was niet tevreden met zijn aantal speelminuten bij de Catalanen. In overleg met de clubleiding werd vervolgens zijn contract ontbonden en vond Henry in de Verenigde Staten een nieuwe uitdaging.

Márquez is het vorige seizoen evenmin succesvol geweest. Een significant verschil is wel dat de Mexicaan, die in 2003 bij Barça in dienst trad, eerder grote successen vierde. Met Barcelona won hij twee keer de Champions League, vier keer het Spaanse landskampioenschap, één keer het Spaanse bekertoernooi en één keer de wereldbeker.